Aleksander van der Spa blir SF-spiller ut 2028

"Lillebror" kommer over fra Bodø/Glimt

 

Aleksander van der Spa har signert en langtidskontrakt med Sandefjord Fotball med varighet ut 2028. Vi signerte også storebror Andreas i vinter, men han rakk aldri å debutere i Eliteserien. Han kom fra Sogndal i OBOS-ligaen, før en lei kneskade tvang han til å legge fotballen på hylla. For godt. – Det var utrolig trist for «broderen» - og det tok selvsagt hardt på han. Nå er det min tur – og jeg både håper og tror at det ikke blir min skjebne. Jeg fikk min første proffkontrakt i fjor høst i Glimt – og jeg hadde vært i klubben siden jeg var seks år. Det var en belønning for lang og tro tjeneste – og at de hadde troen på meg som spiller. Jeg ble utlånt til Junkeren i PostNord (tredje nivå) – og hadde en fin høst der. Også i år har jeg tilbragt sesongen der så langt – og har scoret tre mål og har to assist. Vi har kjempet i bunnen av tabellen – og skal nok få problemer med å beholde plassen. Nå er det imidlertid SF og øverste nivå som gjelder for meg. Jeg er jo fortsatt bare 19 år – så det gjelder å ha tålmodighet. Aleksander virker som en meget sympatisk ung kar – og vi vet jo at han har kvaliteter også på banen. Og etter et par treninger her så er han allerede en i gjengen…

 

Nå går flyttelasset ut fra gutterommet – hvor han har tilbragt tilværelsen som enebarn en god stund. – Jeg har en storesøster på 30 som for lengst har flyttet hjemmefra. Og Andreas dro også for mange år siden. Det blir uvant med egen vasking og matlaging, men det er jo en tid for alt. Og jeg kunne vel ikke kommet til en bedre klubb og et bedre sted. Jeg har hilst på mine nye lagkamerater – og det var en positiv opplevelse. Inkluderende og trivelige. Alle mann. Og byen er jo til og med kjent i Nord-Norge som et sommer-paradis. Dette skal bli bra. Jeg er mindre enn bror Andreas, men har likevel duellspillet som min store styrke. Også har jeg god timing, er kreativ og har høy energi i mitt spill. Alle mine scoringer har kommet fra hjørnespark. Og på hodet. Jeg har fartstid som midtstopper, men mot slutten av kampene til Junkeren blir jeg flytett fram som spiss hvis vi ligger under. Og det har vi gjort stort sett i hele år. Jeg vil selvsagt utvikle meg som spiller, men vet jo at min nye tilværelse også vil utvikle meg som person. Jeg føler meg trygg allerede. Unge van der Spa med nederlandsk bestefar har god tid på seg – og føler at han har kommet til riktig klubb.

 

 

For det er ikke like lett å få sjansen i en stor-klubb som Bodø/Glimt. – Der er det mange profiler – og du kan forsvinne litt i mengden. Sånn er det for alle unge der oppe. Nå gjelder det for meg å vise meg på trening. Jeg blir jo inspirert av Martin Gjone som er jevngammel med meg – og som griper sjansen når den byr seg. Han spiller jo også stopper – og vi har allerede meget god kontakt. Det er selvsagt også min plan og ambisjon. Jeg kommer til å gi alt på trening og jobbe knallhardt hver eneste dag. Jeg har fått beskjed om at jeg kan få utvikle meg i mitt eget tempo – og det gjelder selvsagt å ta den tid det behøves. Likevel er det ingen grunn til å legge skjul på at jeg vil spille førstelagsfotball. Så snart som mulig. Aleksander van der Spa tar noen dager på hotell – og jakten på egen leilighet har allerede startet. Vi ønsker han velkommen til SF.

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: