"Alex" har gode erfaringer mot Haugesund

- Vi bør ha meget store muligheter...

Mange tror at seieren sist mot Bodø/Glimt kan være et vendepunkt for våre gutter. 2-1 hjemme mot den suverene serielederen var sterke papir. (På bildet over ser vi "Alex" omringet av Bodø/Glimt-forsvarere den 13. Juli - det ble seier og scoring - foto NTB). – Vi trengte absolutt de poengene – og selvsagt er jeg også fornøyd med min scoring i den kampen. Nå har jeg fire mål så langt – og en målgivende. Jeg er den første til å innrømme at det burde vært flere. Nå vender imidlertid sesongen – og vi er halvveis. Jeg både tror og håper at det skal bli to-sifferet antall mål på meg i løpet av 2024 – og at vi allerede på søndag kveld er oppe og nikker i ryggen på de andre lagene foran oss på tabellen. Seks lag har 17 poeng foran denne runden. Vi hadde to svake prestasjoner hjemme mot Ham/Kam og Tromsø – og det er naturlig at det kommer kritikk. Jeg tar mitt ansvar, men registrerer ikke at den er spesielt rettet mot meg. Det er likevel naturlig at vi i fremste rekke får litt «pepper» når vi ikke vinner fotballkamper. Det er sånn det er. Etter de to hjemmekampene, så ble det bedring mot Godset borte (1-1) og så presterte vi årsbeste mot Glimt. Vi har litt å revansjere mot Haugesund. Tapet der borte den 26. Mai var nok det sureste og tyngste i hele år. 33-åringen fra Langhus utenfor Oslo vet hvordan det scores mot rogalendingene. Han har fire seriemål mot dem fra tidligere oppgjør.

«Alex» pendler fram og tilbake til Oslo. Stort sett hver dag. – Det blir etter hvert en vane. Podcast, musikk og telefonsamtaler gjør veien kortere. Jeg hører på mye forskjellig, men styrer unna podcaster om Eliteserien. Det blir nok fotball uansett. Og mot Haugesund skal jeg score mitt femte for året – og mitt femte mot dem. I åpningskampen i 2022 ble det hat-trick og 3-1 seier på Haugesund Sparebank Arena. Det var en pangstart på sesongen. Og i den siste hjemmekampen den sesongen så reddet vi kvalikplassen helt mot slutten. Singh og Kurtovic scoret i det 89. og 90. minutt. Det reddet oss fra OBOS. Også i det forsmedelige bortetapet mot dem (1-2) – så scoret jeg. Det hadde liten betydning. Der fikk vi et uheldig straffespark imot – og slapp inn et unødvendig mål helt mot slutten. Årets tøffeste nederlag. Nå er det historie – og selv om vår motstander kommer fra en sterk seier mot naboene Viking – så passer de oss spillemessig bra. Jeg tror på seier. Ruud Tveter er inne i sin fjerde SF-sesong – og han har stort sett i denne perioden lagt beslag på midtspiss-rollen.

Nå har han fått en ny konkurrent i islandske Stefan Ingi Sigurdarson – som nylig har ankommet Jotun Arena fra belgisk 2. Divisjon. For med svenske Darrell Tibell ute med langtidsskade – så har det vært mindre konkurranse om akkurat den plassen på topp. – Det bekymrer meg lite. Sånn er jo dynamikken i et topplag. Spillere kommer og går. Jeg har selvsagt hilst på Stefan – og han virker som en meget hyggelig kar. Jeg må bare prestere på et høyt nok nivå, slik at trenerne Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm er fornøyd med min jobb. Det er helt opp til meg om jeg spiller eller sitter på benken. Fotballen er rettferdig her i SF. Alexander Ruud Tveter – med fortid fra Sarpsborg 08, Halmstad og Fredrikstad blant annet – er klar for en ny økt i spissrollen mot laget til Sancheev Manoharan. Høstjakten har startet – og det er både optimisme og selvtillit å spore hos de blå etter seieren sist mot Glimt. Måtte det bare fortsette….