"Alex" scorer ofte mot Rosenborg

- Må opprettholde statistikken

Vår solide spiss – Alexander Ruud Tveter (33) – har scoret mot Rosenborg i de tre foregående sesongene. Han scoret på et straffespark i fjor – som viste seg å bli helt avgjørende. Både for den spesielle kampen (3-2) – og da regnskapet skulle gjøres opp til slutt. Året før tapte vi 2-3 hjemme – og en av målscorerne var Alexander. Den andre var for øvrig Mohamed Ofkir. I 2021 så ble det tap med 4-1 på hjemmebane – vår redusering kom fra Ruud Tveter. Selvsagt. Han stortrives i disse oppgjørende. – Det hadde passet utmerket med mål nummer fire til søndag. Det betyr jo i så tilfelle at jeg scorer en gang pr. sesong mot RBK. Det er en statistikk jeg lever godt med. Jeg får gi full gass på de treningene som gjenstår, slik at jeg fortjener spilletid mot de formsterke trønderne. «Alex» har i de fire siste Eliteseriekampene åpnet på innbytterbenken. Nykommeren fra Island – Stefan Ingi Sigurdarson – har fått sjansen på topp etter noen gode innhopp. Spesielt i hjemmekampen mot Strømsgodset (2-2) den 9. August – hvor han også sørget for utligningsmålet.

 

Etter Godset-kampen – så har den høyreiste islendingen startet fire seriekamper på rad. Ruud Tveter har kommet inn som hans erstatter i tre av dem. – Det var vel naturlig med et bytte. Jeg kan forstå den vurderingen. Burde nok ha scoret noen flere – antall sjanser tatt i betraktning. Nå gjelder det bare å stå på – og vise på trening og i de kampene jeg får spilletid – at jeg fortsatt er god nok. Jeg har jo stort sett spilt alt her i SF – og for meg er det ingen ønskesituasjon å bli satt på benken. Alle som spiller fotball på dette nivået – vil selvsagt spille mest mulig. Dette gjelder selvsagt også for meg. Jeg biter tennene sammen – og gir jernet. Og selv om vi fighter om den samme plassen – så er vi gode kompiser. Stefan er en topp type på alle måter. «Alex» har som sagt tre mål på fem kamper mot Alfred Johanssons mannskap – og selv om Ruud Tveter har en god statistikk mot dem – så er trønderne vår verste motstander. I de 17 siste kampene har vi kun en seier mot dem. I høstkampen hjemme i 2023 da Vetle Walle Egeli, Jakob Dunsby og nettopp Alexander Ruud Tveter sørget for 3-0 til pause. – Trolig den beste omgangen jeg har vært med på i SF-trøya. Vår mest rutinerte spiller har blant annet bakgrunn fra Fredrikstad, Halmstad og Sarpsborg 08.

 

Ruud Tveter har kontrakt med SF ut årets sesong – og har ikke ofret altfor mye energi på sin fotballframtid. – Jeg bor jo i Oslo – men har blitt så vant til å sitte lenge i bilen – at det overhodet ikke føles slitsomt i det hele tatt. Jeg har også en fin tilværelse som småbarnsfar. Får som regel en times hvil – før Jakob (to og et halvt år) kommer hjem fra barnehagen. Den eneste forandringen er at jeg har blitt et typisk A-menneske. Jakob står nemlig tidlig opp. Jeg skal gjøre opp status etter sesongen – og ikke tvil et sekund på at det skal være full gass helt fram til 1. Desember (Fredrikstad hjemme i siste seriekamp).  Jeg har vært i toppfotballen i så mange år – at hard konkurranse om startplassene er en del av hverdagen. Jeg tar utfordringen. Og ingen skal ta fra Stefan at han ikke har vært effektiv. Han står jo med tre seriemål – og han har bare vært på banen sju ganger så langt. Fire fra start. Det er bra tall for en angriper. Likevel skal jeg gi han beinhard kamp om spiss-plassen. Og jeg må innrømme at det hadde smakt godt med en scoring på søndag. Da har jeg en ganske så  «brukbar» statistikk mot Rosenborg….

 

Annonse fra Eliteserien: