Årets tredje borteseier for SF2

En strålende forestilling i Sandnes

 

(Sandnes/Ulf2-SF2, 3. Divisjon, avdeling 2 – ØsterHus Arena). Etter at hjemmelaget tok ledelsen 1-0 etter bare ni minutters spill – så var det slutt for vertskapet. Da bestemte vårt purunge mannskap seg for å avslutte bortesesongen med stil. Og det var nettopp det hele talent-fabrikken til SF gjorde. (På bildet over ser vi gutta etter utklassingen mot Sandnes/Ulf 2 – Samir Saric i forkant av bildet). 1-1 kom ved Edvard Sundbø Pettersen. Slurv aller bakerst i Ulf-forsvaret – utnyttet var hjemvendte «danske» på en fremragende måte. En liten vipp over keeper Eivind Hagen – og det var balanse i regnskapet. Og det skulle komme mer – men ikke før i andre halvdel. For lagene gikk til pause med uavgjort – selv etter at Bendik Berntsen hadde snurret rundt med høyreback Gabriel Rehman Horpestad og avsluttet farlige nærme ved tre anledninger. Foreløpig ingen scoringer på 17-åringen.

 

Så kom den berømte ketchup-effekten i de siste 45. Det var søndagsunderholdning på sitt beste. Andreas Fredheim skulle ikke være noe dårligere enn midtbanekollega Edvard Sundbø Pettersen – og kjørte reprise på hans elegante lobb. Bare fra betydelig lengre hold. Det var nydelig utført – og vi var i ledelsen. Så fikk endelig Bendik Slotfeldt Berntsen lønn for sitt strev. På sin vanlige måte kjørte han slalåm på sin side – og denne gang fikk han trillet ballen inn bak Hagen. Han hadde allerede ødelagt dagen for høyreback Horpestad. Også kom nummer fire og fem også. Bare på farten. Satt inn av innbytter Emil Andre Jevard-Skuland og Bendik B. – Det var vår første seier her i Rogaland – og selv om vi brukte litt tid på å bli kjent med underlaget – så spilte vi en virkelig god fotballkamp. Trener Samir Saric er selvsagt imponert over sine gutter – som også passerte Sandenes/Ulf på tabellen.

 

Og plassen i 3. Divisjon var allerede sikret før matchen – og vår nye og unge oppstilling kunne bare slippe seg løs. I hjemmekampen vant vi 7-0 den 6. Mai – og etter første omgang så var det lite som tydet på en ny overkjørsel. Men den kom. Fire mål og fest-fotball ble det – og nå blir det pizza og allsang i bussen hjem. – Det var en real lagseier – selv om vi slet i starten med å få kontroll på ballen. Underlaget var slitt og hardt. Etter hvert så ble gutta venner med både dekke og ball – og vi viste både god bredde og kvalitet. Uansett hvem vi setter innpå – så glir alle inn i sine roller og utfører jobben til 100 prosent. Dette var gøy. Trener Saric slapp denne gang å bruke utestemme – og kunne bare kose seg i teknisk sone i årets nest siste kamp. Selv om det var en triumf for kollektivet – så må vi nevne et par mann som stakk seg litt ut. Edvard Sundbø Pettersen var en general på midten – og vi ble igjen fasinert av Bendik Berntsens ferdigheter en-mot-en. Vi får en siste mulighet til å se gutta «live». På søndag klokken 12.00 mot Odd2.

 

 

Annonse fra Eliteserien: