Bunnsolid kamp og fortsatt 3. Divisjon

Gratulerer til SF2

 

(SF2-Mandalskameratene 5-1, 3. Divisjon-avdeling 2, Jotun Arena). Det blir fortsatt 3. Divisjon også i sesongen 2025. I en slags cupfinale – så presterte våre talentfulle spillere en fremragende prestasjon – og sendte sørlendingene nedover E18 med tap og nedrykk i bagasjen. Trist for et spillende MK-lag – som ga alt – men som denne gangen ble et nummer for lite. (På bildet over ser vi Jakob Dunsby i siste hjemmekamp mot Rosenborg – han viste super innstilling denne gang og scoret to avgjørende mål – foto NTB). For Samir Sarics gutter kom påskrudde og topptente til denne avgjørende kampen på Jotun Arena. Med forsterkninger som Jakob Dunsby og Simon Amin i startoppstillingen. – Det er unggutta som har prestert bra hele sesongen, men jeg må rose Jakob og Simon. All ære til dem. Da kampen i Kristiansund var over – så hadde begge sonet ferdig sin straff for gule kort – og vi kunne anvende dem her. Og de bidro på banen, i garderoben og er rett og slett forbilder for alle «juniorene». De viste en helt vanvittig innstilling og var krydret vi trengte. Og begge var viktige brikker i denne helt avgjørende kampen. Samir melder om en glad lørdag i Sandefjord. Nå er plassen sikret.

 

For det hjalp med forsterkninger – selv om det var en gammel SF2-traver som åpnet festen. Storm Bugge Pettersen roet nervene til litt anspente SF-supportere. Han sørget for 1-0 etter bare 10 minutters spill. Og da Jakob Dunsby iskaldt sendte hjemmelaget i føringen på overtid i første omgang – så var det langt hjem for desperate Mandalskamerater. Dommer Marius Tvede Hansen pekte på merket – etter at bortelagets målvakt Bård Høksaas la ned Bugge i feltet. 2-0. Og trener Sarics behøvde ikke å bruke utestemme under garderobepraten. For 3-0 scoringen til Ole Aanvik Wingsternæs virket beroligende på SF-supporterne. Ole fyrte av fra over 20 meter og nevnte Høksaas hørte bare susen. Også ble spikeren virkelig hamret inn i MK-kista – da «legionær» Dunsby viste sin klasse. Presist sørget han for at frustrerte gjester neste år må spille i divisjon fire. Og da bortelagets bestemann – Ole Wiig Hagen – reduserte et kvarter før slutt – så var det bare av akademisk betydning. Kampen var avgjort. Og det skulle også bli et definitivt punktum - da innbytter Philip Ask la på til 5-1.

 

Trener Samir Saric – som var både lettet og glad etter kampen – var raus med rosen etter «finalen» mot Mandalskameratene. – Dette var solide saker. Nå blir det en festlig lørdag – selv om A-laget tapte i Kristiansund. De kommer sterkt tilbake. Det var en flott prestasjon. Det var en sulten gjeng som stilte til kampmøte. Alle mann viste profesjonalitet og glede. Vi koste oss utpå der – for det var en kampklar gjeng fra Sørlandet som stilte på motsatt side. Vi sto imidlertid i mot – og spilte dem ut. Det var enormt i en presset situasjon. Jeg registrerer selvsagt Amin og Dunsbys innflytelse – men det er en lagseier og en kollektiv triumf. Bare se på en spiller som Edvard Sundbø Pettersen. Et fenomenalt overblikk, rolig med ballen og en glimrende balansespiller. Han har en stor framtid. Men det har resten av banden også. Alle som en. For en kveld. Samir Saric har sammen med sine trenerkolleger gjort en helt strålende jobb med dette herlige laget

Annonse fra Eliteserien: