Cheng vil aldri glemme Rosenborg-kampen

- En helt uvirkelig opplevelse

 

Nå er det Kristiansund til lørdag – og jakten på årets første borteseier som gjelder. Likevel så må vi streife innom oppgjøret sist på Jotun Arena – hvor vi i store deler av matchen spilte ball-i-hatt med høstens store formlag her hjemme. Likevel kunne trønderne og en overlykkelig trener Alfred Johansson forlate Sandefjord med tre poeng. Etter en utenomjordisk innsats av keeper Sander Tangvik. (På bildet over ser vi Christopher i hjemmekampen mot Kristiansund sist – vi vant 1-0 etter en scoring på overtid – foto NTB). – Han kommer vel kanskje aldri til å prestere på dette nivået en gang til i sin karriere. Jeg har ikke sett maken. Han var over alt. Det er utrolig kjedelig at vi ikke fikk betalt for den prestasjonen. Men tar vi med oss noe av den kvaliteten og intensiteten opp til Kristiansund – så bør vi vel få med oss noe hjem. Og da mener jeg tre poeng. Vi var jo bedre enn dem da vi slo dem hjemme (1-0) – selv om målet til Elias Jemal kom fem minutter på overtid. Vi satser på ønskereprise. Christopher Cheng er SFs største overraskelse denne sesongen. Rett fra Post Nord (2. nivå) – og til suksess i Eliteserien.

 

For selv om 22-åringen fra Oslo er ganske så mør på dette tidspunktet i sesongen – så har han vært kometen i blått denne sesongen. – Jeg begynner å kjenne på kjøret. Litt vondt i hamstringen og ellers en smule mørbanket. Jeg har jo en krevende stil – som gjør meg utsatt for smeller. Det lever jeg godt med. Også er det uvant og en utfordring å alltid pushe seg selv maksimalt. Hver eneste dag. På trening og i kamp. Og jeg har jo spilt alt i år – bortsett fra en tur innom innbytterbenken i bortekampen mot Haugesund. Og om jeg må si det selv – jeg har vel tatt nivået helt ok. Husk at dette er min aller første sesong i toppen – og fast plass fra første stund var en real bonus. Og jeg har absolutt ambisjoner om å bli bedre. Derfor tar jeg hver eneste treningsøkt seriøst. Selv om fokuset mitt nå er kun SF og en ny sesong i Eliteserien – så er jeg som alle andre spillere med høye målsetninger. Jeg vil jo på sikt prøve meg i en enda bedre liga. Cheng skiller seg selvsagt ikke ut på dette området.

 

Og vi er mange som er overbevist om at han klarer å oppnå sine mål. Vi vet at han blir superdyktig på hva alt han gjør. Stikkord her er skole og musikk. – Spiller man stabilt og jevnlig i norsk Eliteserie – så kommer interessen fra andre klubber. Sånn er mekanismene i toppfotball. Man hører litt rykter her og der, men jeg har kun blikket mot neste kamp og trening her i klubben. Bruker ikke en kalori på noe annet. Jeg har kontrakt ut 2026-sesongen – og forholder meg profesjonelt til akkurat det. Og på spørsmål om vi beholder plassen – så er jeg ganske så overbevist om at vi overlever. Tar vi med oss selvtilliten og kreativiteten fra Rosenborg sist – så må man jo regne med at Kristiansund har en målvakt som er mer menneskelig enn Tangvik var sist søndag. Vi slo dem hjemme 25. August – og vi bør gjøre det nå også. Christopher har en målgivende denne sesongen – og ingen scoringer. Han hadde fire for Arendal i fjor. Kommer den første på lørdag?

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: