Elias Jemal kommer fra svensk fotball

Blir SF-spiller ut 2027...

Elias Jemal (21) kommer fra den svenske klubben Vasalunds IF – som hører hjemme på nivå tre i nabolandet  (Ettan Norra). Der ligger laget fra Solna i Stockholm på en sjuende plass etter 15 spilte seriekamper – men det er hele 19 poeng opp til lederlaget Umeå. Elias har signert en avtale som er på tre og et halvt år – og har allerede oppdaget den fine fjordutsikten fra hotellvinduet på Park. (På bildet over ser vi vår nye spiller sammen med Daglig leder i SF Espen Bugge Pettersen – foto Jørn Werner Granerød Horntvedt). – Også så jeg den siste kampen til SF mot Haugesund. Med den begrensede kunnskapen jeg har til norsk Eliteserie – så må jeg si at stilen her tiltaler meg mer enn den fotballen som spilles i Allsvenskan. Her virker det som om det er mer finspill – enn i svensk fotball. Og mitt nye lag spilte jo en god fotballkamp sist søndag. Jeg gleder meg til å ta fatt – og tror dette vil passe meg utmerket. Elias Jemal har nettopp gjennomgått den medisinske testen – og er klar for trening. Han er en meget hurtig venstrekant som også vet hvor målet står.

 

Også har han oversikt over sin landsmann Danilo A-Saed – og hans vellykkede opphold her i klubben etter overgangen fra Sandviken. Laget til Danilo spilte den gang i Ettan Norra, men har nå avansert opp ett hakk og spiller i Superettan (tilsvarende OBOS-ligaen her hjemme).  – Jeg vet jo at han hadde en strålende utvikling her i klubben – og dro videre til Heerenveen og nederlandsk fotball. Jeg har skyhøye ambisjoner og ønsker meg også til et topplag i en sterk liga. På sikt. Også vil jeg selvsagt vinne priser og lykkes 100 prosent som spiller. Min favorittspiller var (er) Ronaldinho – og favorittklubben er fortsatt PSG. (Ronaldinho kom til Paris-klubben i 2001). Selvsagt liker jeg også Zlatan – det gjør stort sett alle mine landsmenn – men han er en helt annen type spiller enn meg selv. Derfor er det mer logisk at den brasilianske artisten Ronaldinho er lettere å identifisere seg med. Elias er en trivelig fyr – som også har med seg sin unge frue hit til Norge. Fatima er med ektemannen overalt. – Han kan få reise hvor som helst for å spille fotball, men jeg er med uansett. Det er helt sikkert. Begge ga et meget sympatisk inntrykk…

 

Elias var åtte år på akademiet hos Hammarby – før ferden gikk videre til IF Bromma U19 og Brommapojkarna – også ble det halvannen sesong i Vasalund. Han scoret 10 mål og hadde sju målgivende på totalt 29 seriekamper under 2023-sesongen. Hittil i år har det blitt to mål og tre assists på 14 kamper. – Jeg har også fått fire gule kort. Også var det jo litt tilfeldig at jeg havnet i Sandefjord. Både IFK Gøteborg, Norrköping og Sirius var alle aktuelle, men forhandlingene førte ikke helt fram. Nå kommer jeg til å gi alt her i klubben – og gleder meg virkelig til å ta fatt på jobben. Også håper jeg jo at vi snart får oss leilighet og kommer i orden. Vi har noen praktiske ting som gjenstår hjemme i Stockholm. Leie ut leiligheten der og det er mye å pakke. Vi ønsker Elias og hans frue velkommen til SF.

 

Annonse fra Eliteserien: