En festkveld for alle med blått hjerte...

- Jeg elsker disse kampene...

(SF-Bodø/Glimt 2-1, Jotun Arena). Jakob Dunsby tok megafonen og ledet an da han takket SF-supporterne etter en festforestilling av den sjeldne typen. (Jakob Dunsby tok helt av etter kampen - og feiret foran SF-supporterne - foto NTB). – Det er en ære å spille for Sandefjord Fotball. Jeg løp til det var tomt på tanken. Jeg ga gass til det var helt slutt. Det er slike matcher vi omfavner. Og at vi tar fire poeng mot den suverene serielederen denne sesongen – og full pott hjemme – det er fantastisk. Og takk til vår fysiske trener Arnor Snær Gudmundsson – han har skapt maskiner av oss. Hele gjengen. Vår iherdige kant – Jakob Dunsby – er veldig nærme den totale euforien etter drøye 97 minutter. For det var en innsats som vi ikke har sett tidligere i år. Og denne gangen holdt vi helt inn – selv om det haglet litt rundt øra på gutta mot slutten. Det skulle bare mangle – men vi sto den av – som de sier nordpå. Førsteomgangen derimot så var vi fullt på høyde – og vel så det. Vi tok ledelsen etter en snau halvtime ved Alexander Ruud Tveter – etter at ballen gikk via Odin Bjørtufts bein. Det satte Glimt-keeper Nikita Haikin sjakk matt. 1-0.

 

Men det var en gammel Bodø/Glimt-spiller som skulle bli matchvinner. Et presist innlegg fra kaptein Filip Ottosson – som vanlig – traff Stian Kristiansens hode. Ballen i en fin bue over Haikin – og nå øynet 4179 tilskuere en aldri så liten sensasjon. Vi skal imidlertid legge til at det var kommet en betydelig andel gule supportere – som alle gikk skuffet hjem fra Jotun Arena. Scoringen til Stian kom etter 59 minutter. – Det var utrolig deilig å se den seile inn i nettet. Jeg antydet dette før kampen. Og jeg er så stolt av alle gutta. For en innsats. Jeg hadde likevel en litt uggen følelse helt mot slutten – da de trykket på som verst. Det hadde vært så forbannet typisk oss – hvis de hadde utlignet helt i sluttminuttene. Men det skjedde heldigvis ikke. Og vi fikk bevist at vi kan hamle opp med hvem som helst. Dette gir selvtillit inn mot en liten pause for vår del. Vi skal ikke på trening før til fredag. Det er stor forskjell å ta noen ledige dager med tre poeng med oss etter at vi har slått Norges desidert beste fotballag. Stian Kristiansen spilte en stor kamp sammen med makker Fredrik Berglie. De tre andre i backrekka – Hugo Keto, Christopher Cheng og Vetle Walle Egeli – de spilte også helt fremragende. For en kollektiv triumf…

 

For det var mange som trodde at det skulle bli brutalt – da Patrick Berg feide inn reduseringen like etter Kristiansens 2-0. Glimt-kaptein Berg dundret til fra 16 meter – og ballen føyk inn via Fredrik Berglies fot – og dermed var Keto helt utmanøvrert. Vi noterte også en strålende redning av vår finske målvakt – da Albert Grønbæk fyrte av fra langt hold. En fremragende enhånds-redning av Keto. Og vi merket oss også en ishockey-blokkering av Christopher Cheng. Han ofret alle kroppsdeler da nevnte Albert Grønbæk ville sette punktum for sin tjeneste i Glimt-trøya. Han er ifølge nord-norsk presse allerede klar for franske Rennes. Det eneste som gjenstår er den medisinske testen. Men det får så være. Kjetil Knutsen får holde på med sitt – og han var ingen glad mann etter at dommer Mohammad Usman Aslam hadde blåst i sin fløyte for siste gang. Vi derimot kan ta noen fridager med god samvittighet. Nå er vi med igjen. Tre poeng og en god porsjon selvtillit. På slike festkvelder så beviser Sandefjord Fotball at de er et Eliteserielag. Vi gleder oss til høsten….

 

Annonse fra Eliteserien: