Endelig løsnet det for SF2...

og spesielt for Philip...

SF2-Sola 3-1, 3. Divisjon, avdeling 2 – Jotun Arena). Påskrudd fra start av. Hele gjengen til Samir Saric var på hugget. Og gjestene fra Sola fikk kjørt seg. Sikkert litt overrasket over hjemmelagets høye tempo og knallharde taklinger. (På bildet over ser vi Philip Ask - banens bestemann mot Sola). Dette var en kamp som skulle og måtte vinnes. Og alle mann leverte, men det var spesielt en som denne gangen virkelig tok tak i forestillingen. Philip Ask med scoring og to målgivende ble kampens viktigste aktør denne gangen. – Moro at det fungerte så bra i dag. Jeg har vært litt rundt omkring i min fotballkarriere så langt. Nå er jeg her i SF – og her akter jeg å bli værende. Nå er det fotball for alle penga. Alt annet får vente. Philip Ask fikk virkelig presentert seg i kampen mot sterke Sola. Beskjeden og sympatisk utenfor banen – sterk og brutal inne på kunstgresset. Det var virkelig gøy å oppleve Philip ute på kunstgresset lørdag ettermiddag.

Førsteomgangen er vel bortimot årsbeste. Vårt unge mannskap tråkket virkelig på gasspedalen fra start av. Vi noterte riktignok at gjestene fra Rogaland fikk annullert et mål for offside etter bare sju minutters spill – men etter det så kjørte våre talenter kampen. Gjestene fikk en advarsel da Storm Bugge Pettersen la inn foran mål – og Martin Rolando Engdahl bare var et skonummer unna scoring. Så mot slutten løsnet det skikkelig – for hjemmelaget – og ikke minst for Philip Ask. Først tok han vare på en presis pasning fra Halvor Midtveit – og avsluttet nådeløst fra rundt straffemerket. Sola-Keeper Eskil Grønstøl Leinebø var sjanseløs. Noen minutter seinere var Philip der igjen. Denne gang som hovmester. Stjal ballen fra en nølende målvakt – og leverte den for åpnet mål. Martin Rolando Engdahl rullet den over målstreken. Og SF2 var på vei mot en etterlengtet og nødvendig tre-poenger. Og hovedmannen bak 2-0 til pause var nevnte Philip Ask. Fyller 20 i neste måned.

Men han var ikke ferdig. På langt nær. Etter et kvarters spill i andre omgang – så gjør han på ny grovjobben. Han mottar ballen på midten – holder på den – og slipper den på det optimale tidspunkt. Martin Rolando Engdahl får den med seg i steget – og setter inn nummer tre via Grønstøl Leinebø. Plutselig var bussturen helt fra Stavanger litt forgjeves. Sola – som så langt hadde kapret 22 poeng og lå på sjetteplass – var ikke helt i nærheten denne gang. Riktignok fikk de et trøstemål helt mot slutten, men da var det hele avgjort. Målet kom for øvrig fra Oliver Stokkedal. – Dette var noe annet. Vi bygde videre på den spillemessige oppturen sist mot Vindbjart – selv om det der ble tap. Nå var vi på fra første spark på ballen – og tok kommandoen direkte. Vi var intense i presspillet, slo presise pasninger og var sterke i nærkampene. En gjennomført bra kamp fra vår side. Virkelig imponerende. Og gledelig. Vi trengte denne seieren – både med tanke på tabellen – og for selvtilliten. Hovedtrener Samir Saric var strålende fornøyd etter seieren over Sola.