Filip har virkelig ladet batteriene

- Vi overbeviste jo mot Molde sist...

 

Den 5. Mai spilte Sandefjord Fotball en strålende hjemmekamp mot Molde. Det ble 3-1 etter scoringer av Simon Amin, Stian Kristiansen og Aleksander Damnjanovic Nilsson. Den gang var ikke Filip Loftesnes-Bjune med – verken på banen eller på innbytterbenken. Nå drar han oppover til Aker Stadion skadefri og virkelig i flytsonen. Han må dessverre dra uten navnebror Filip Ottosson (På bildet ser vi Filip 1 og Filip 2 takke SF-fansen etter 1-1 borte mot Ham/Kam den 1. september – foto NTB). Også midtstopper Stian Kristiansen må sone etter sitt røde kort mot Kristiansund. – Det er jo helt klart en svekkelse at to så solide spillere ikke er tilgjengelige. Kaptein Ottosson har vel vært vår desidert beste og mest stabile spiller denne sesongen. Det er vel de fleste enige om. Også Stian har ryddet godt opp bak der i midtforsvaret. Nå må vi andre ta ansvar – og jeg anser muligheten for stor til å få med oss noe derfra. Filip (19) måtte gå ut etter 32 minutter sist, men er nå 100 prosent klar mot medaljejagende Molde.

 

Nå er det kampen om å overleve nok en sesong i Eliteserien som er hovedfokus – og som opptar vår mann fra Tønsberg aller mest. – Det er klart – og jeg ser positivt på avslutningen av årets sesong. Vi har en barsk bortekamp nå – men laget til Erling Moe er fullt mulig å komme på talefot med. Også har vi hjemmekamper mot KFUM, Odd og Fredrikstad. Spiller vi opp mot vårt beste – så er det ikke helt urealistisk med full pott her. Nå har vi vært litt heldige – fordi våre to hardeste konkurrenter Odd og Lillestrøm har tatt svært få poeng i de siste kampene, men nå må vi også begynne å vinne. Vi kan ikke belage oss på at de skal tape. Den siste uka har vi trent bra her oppe på Jotun Arena, men i den uka før hvor det var såkalt «landslagspause» så fikk jeg virkelig hvilt både hode og kropp. Var en tur på spa med kjæresten Mille i Strømstad. Det var avslappende. Og nødvendig. Filip forteller at den øverste kroppsdelen behøvde pausen mest.

 

For det har gått i ett denne sommeren og høsten. – Jeg hadde jo en lang og intensiv rehabiliteringsperiode etter skade – og da jeg ble friskmeldt så har kampprogrammet vært tett. Jeg klager ikke – for fotball er det beste jeg vet. Vi var jo i Nord-Irland med U19-landslaget og spilte EM-sluttspill – og den store beholdningen derfra var at vi kvalifiserte oss til U20-VM i Chile neste år. Det går fra 27. September til 19. Oktober. Der ønsker jeg å være med. Vi hadde et nervøst oppgjør mot Tyrkia der – og i en direkte play-off for å sikre oss plass i VM så ble det 11-10 etter straffekonk. Og nåløyet er trangt. Vi er bare ett av fem land fra Europa som skal til Sør-Amerika – de andre er Spania, Italia, Frankrike, Ukraina og Norge. Vi er med andre ord i meget godt selskap. Så det er mye å se fram i mot, men først og fremst er det Eliteserien i 2025 som gjelder. Og første hinder på veien er Molde. Vår bunnseriøse høyreback har siden han var tilbake på banen vært i startoppstillingen til SF. Og for Norge….

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: