Fotball først i 2025 på Carson

- og skaden var jo helt unødvendig

Fredrik Carson Pedersen kom over fra Grorud i fjor sommer. Fikk sitt første innhopp mot Odd den 3. September. Så ble det en drøy måneds ventetid – før det ble noen minutter igjen mot Ham/Kam utpå senhøsten. (På bildet over ser vi Fredrik gjøre seg klar til å ta innkast – i den siste fulle kampen han spilte denne sesongen mot KFUM -– til høyre Eman Markovic og Kåffa-spilleren er David Hickson – foto NTB).  – Så fikk jeg starte mot Brann den 29. Oktober. Og etter den kampen – så gjensto fire viktige kamper i Eliteserien. Og jeg fikk sjansen fra start av i alle sammen. Og det endte jo godt. Vi beholdt plassen – og slo Lillestrøm i den siste matchen. Det var 2024. Eliteseriedebut og fast plass. Et gjennombrudd for meg som kom fra to hakk lavere. Og denne sesongen startet som den forrige sluttet. Jeg fikk tillit på høyrebacken – og spilte 11 matcher på rad. Den siste hele var mot «Kåffa» på Ekeberg helt i begynnelsen av juni. Så kom «skjebnekampen» mot Ham/Kam hjemme. Der skulle alt ta en brå slutt for mitt vedkommende. Carson er på vei ned i styrkerommet – og der blir han å se fram til nyttår. Styrketrening er nå respeten.

 

Og vi tar et tilbakeblikk på møtet med Henrik Udahl og gjestene fra Hamar den 27. Juni. Det var spilt i 27 minutter.  – Jeg hadde sendt fra meg ballen – da Henrik Udahl kom for seint inn i meg. Beinet mitt var i lufta på det tidspunktet – og jeg var i en sårbar situasjon. Jeg følte med en gang at noe var galt. Fra det skadesmellen til jeg ble operert – så gikk det en måned. Det var uheldig. Jeg brukte imidlertid tiden godt fram til inngrepet – og trente opp musklene i og rundt der skaden satt i kneet. Slik at jeg kunne begynne på et litt høyere nivå – da operasjonen vel var gjennomført. Legen ga meg to scenarioer. Blir det kun at vi må fjerne noe inne i kneet uten å sy – så kan du begynne å trene igjen etter en måned. Blir det begge deler – så er sesongen 2024 ikke noe å tenke på. Det ble dessverre det siste alternativet. Nå blir det trolig oppstart med løping i desember – og fotballtrening i januar neste år. Det blir en langsiktig plan, men det er tross alt en plan. Det er bare å smøre seg med tålmodighet. Fredrik Carson Pedersen fyller 22 den 9. Oktober – og har fortsatt et par år igjen som toppspiller…

 

Det ble 17 Eliteseriekamper på rappen for Fredrik – før det ble bråstopp mot Ham/Kam. – Nå får jeg utmerket hjelp fra det medisinske apparatet her i klubben – og daglig så har jeg kontakt med vår fysiske trener Arnor Snær Gudmundsson og vår fysioterapeut Mathias Moen Skoglund. De hjelper meg på alle mulige måter – og de er begge fremragende fagfolk. Også ros til resten av trener/støtteapparatet. Også må jeg si at min erstatter på høyrebacken – Filip Loftesnes-Bjune – har gjort en kjempejobb. Han har jo også vært igjennom noe av det samme som meg. All ære til Filip. Selvsagt kunne jeg aller mest tenkt meg å bidra ute på banen –  for det blir nervepirrende å være tilskuer i de siste åtte kampene. Likevel tror jeg at vi klarer å holde oss i Eliteserien i år igjen. Selv om jeg må innrømme at 2024 ikke ble helt som jeg hadde planlagt. Fredrik er langsomt på vei tilbake. Men ballen får han ikke røre før til neste år….

 

 

Annonse fra Eliteserien: