Fotballfesten bare fortsetter....

Årets første borteseier for SF2....

(Start2-SF2 0-4, Sparebanken Sør Arena -3. divisjon, avdeling 2). Sebastian Holm Mathisen rakk å takke Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen for kampen på Jotun Arena lørdag. (På bildet over ser vi dem begge – foto NTB). Så ble det noen timer på øret – før han satte seg i bussen med retning Kristiansand. Der ble det spilletid – og tre herlige scoringer. Vi stilte denne gang med en fin-fin blanding av mer rutinerte karer – pluss vår stamme med svært lovende unggutter. Det holdt i massevis mot sørlendingene – som hadde lite å stille opp med på en elendig kunstgressmatte på Sør Arena. – Det hjelper både for min selvtillit – og gir laget et pusterom. Sebastian tok virkelig tak – og var en trussel for Start-forsvaret kampen igjennom. Meget pluss på vår lovende angriper med fortid i Store Bergan. Nylig fylte «Seb» 19 år – og vi gleder oss til å følge han framover.

 

Som sagt kom vi hit ned med forsterkninger fra A-troppen. Vi åpnet med Alf Lukas Grønneberg aller bakerst, Martin Gjone i midtforsvaret, Marcus Melchior på midten, Storm Bugge Pettersen, Sebastian Holm Mathisen og Beltran Mvuka framme. Det ble for mye for unge Start-spillere. Riktignok holdt de nullen til pause, men bortelaget ledet på poeng. – Det vi presterte etter pause var meget solid. En stor prestasjon. Vi var skarpe og for første gang i år holdt vi nullen. Og da vi scorer fire framover – så kan vi ta ferie med god samvittighet. Nå er det sju poeng ned til nedrykk – og selv om vi snakker om utvikling hele tiden – så er det viktig å beholde plassen. Vi styrte det aller meste av banespillet – og var modige i vår tilnærming. Nå blir det en gøyal busstur nordover. Trener Samir Saric var stolt av alle sine etter årets første borteseier.

 

Selv om en livlig «Belly» Mvuka ute på vår venstre kant skapte mye i første omgang – så holdt Start-keeper Herman Johnsen buret rent de første 45. Så bestemte Sebastian seg. Etter en snau time så løsnet det for bortelaget. Marcus Melchior gikk i krigen og lagde vei i vellinga inne på hjemmelagets målstrek. Frekk og freidig stjal «Seb» ballen – og lagde vel et av sine enkleste mål så langt. Han trillet den inn fra en meters hold. Like viktig for det. Nummer to kom like etter – og det etter et presist hjørnespark fra Storm Arbøll Karlsen. Sebastian Holm Mathisen stanget ballen nådeløst inn bak Johnsen. Vi må også kaste noen blomster over vår offensive høyreback. Storm Arbøll Karlsen spilte en stor kamp – og han feide inn et frispark fra 17.75 meter. Presist, hardt og lavt i det lengste. 0-3. Terningkast seks. Og før pizzaen kom i garderoben – så ble «Seb» tremålsscorer. En elegant vipp over Herman Johnsen – og hattricket var i boks. For øvrig etter en strålende pasning fra Philip Ask. For en herlig SF-helg….

 

Annonse fra Eliteserien: