Fredrik er klar for å stenge butikken

- Nå er det slutt på billige baklengsmål...

Fredrik Berglie er en mange SF-spillere som irriterer seg over lagets gavmildhet. Vi har så langt i sesongen sluppet inn 25 mål – og scoret 20 den riktige veien. Ifølge vår midtstopper fra Halsen – så burde det vært omvendt. Minst. Nå skal det sies at vår duo aller bakerst – Fredrik og nykomlingen Stian Kristiansen – har funnet tonen og stort sett spilt meget solid. (På bildet over ser vi Fredrik fortvile etter et sent baklengsmåkl - foto NTB). – Likevel handler det om ferdigheter. Eller manglende ferdigheter. Både kollektivt og individuelt. Vi har overveiende sluppet inn for enkle mål – og spesielt fortvilende – er det når baklengsmålene kommer i sluttminuttene. Eller på overtid. Kanskje er vi for snille. Eller for lite kyniske. Vi har fortsatt ikke holdt nullen i år. Nå er det vel på tide i søndagens kamp mot Haugesund. Jeg har spilt samtlige minutter denne sesongen – og makker Kristiansen er lett å spille sammen med. Da er vi enige. Vi holder buret reint mot FKH. Fredrik Berglie er i likhet med resten av laget fulle av selvtillit etter seieren mot Bodø/Glimt i siste hjemmekamp.

 

For det er jo kanskje et paradoks at seirene har kommet mot topplagene Glimt og Molde – samt en «oppvisningskamp» hjemme mot Sarpsborg 08. Mot østfoldingene slapp vi oss løs – og vant til slutt 4-1. Det har blitt med de tre triumfene i årets serie. – Det er altfor svakt. Vi sliter med lag som spiller direkte og langt. Det passer oss tydeligvis best å spille mot de som er ganske så like oss i spillestilen. Selv om Haugesund vant Rogalands-derbyet sist helg mot Viking – så hadde de ikke ballen så mye. Det er fullt mulig å ta dem her på Jotun Arena – og da har vi heng på de andre lagene. Det er jo rekordjevnt. MEN det er ikke nok å prate om eventuelle tre-poengere. Vi må gjøre oss fortjent til det. Kanskje litt for mye prat om at vi har fått for dårlig betalt så langt i sesongen. Det deles ikke ut stilkarakterer. Det deles ut poeng. Den gamle Skeid-kapteinen – 92 obligatoriske kamper og fire sesonger der – har bestemt seg. Null baklengs og tre poeng. Ferdig snakka…

 

For etter en lang og skadefri karriere – så ble det ganske så humpete for 27-åringen i 2023. – Allerede i andre serierunde mot Tromsø så smalt det. Leddbåndet i det høyre kneet ble delvis avrevet – og jeg var ikke tilbake på banen igjen fra start av før den 16.Mai mot Strømsgodset. Også mot Vålerenga den 29. Juli så brakk jeg nesa, hjernerystelse etter bortekampen mot Aalesund og problemer med hamstringen i uka før avslutningskampen mot Lillestrøm. Når jeg først skulle bli utsatt – så kom alt på en gang. Fjorårssesongen ble preget av mange skadeutfordringer. Hittil i år er det ingen skader, men også for få poeng. Etter Bodø/Glimt så er alle gutta fulle av selvtillit – og vi vet at bare vi presterer normalt – så er vi mer enn gode nok til å ta poeng fra alle. Også Haugesund. Nå er jeg og gutta bak der innstilt på å stenge døra helt. Dette kan bli innledningen på en fin høstsesong. Fredrik er skadefri og er en kar å stole på….  

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: