Full pott mot Molde

- Årets første borteseier smakte fortreffelig..

(Molde-SF 0-1, Aker Stadion). Loris Mettler ble matchvinner – og kunne juble foran en håndfull SF-supportere. (På bildet over ser vi Loris feire sammen med resten av SF-heltene – foto NTB). - Dette var virkelig god timing – og så fortjent. Dette var virkelig en lagseier – og den kom på akkurat riktig tidspunkt. Dette kan vise seg å være en helt avgjørende scoring når regnskapet skal gjøres opp. Det er veldig tett i bunnen av tabellen. Loris Mettler satte inn sitt femte mål for sesongen. Og trolig det aller viktigste. Og det etter et mønsterangrep. Først en skreddersydd pasning fra Jakob Dunsby – den traff foten til Eman Markovic. Han la den kontrollert inn til vår energiske sveitser – som fikk æren av å sette ballen inn i det åpne målet. Keeper Albert Posiadala og resten av Molde-forsvaret var ikke til stede. Et helt strålende angrep – som satte Erling Moes gutter helt sjakk matt.

SF kom med seks endringer fra kampen mot Kristiansund sist. Kaptein Ottosson og midtstopper Stian Kristiansen hadde karantene – og Christopher Cheng fikk en smell på fredagens trening – og måtte bli hjemme. Også ble Stefan Ingi Sigurdarson, Elias Jemal og Aleksander Damnjanovic Nilsson denne gang plassert på innbytterbenken. Alexander Ruud Tveter, Sander Risan Mørk og Simon Amin spilte fra start. Og det er verdt å merke seg at det var fem egenutviklede Sandefjord-spillere med fra start – og seks fra Vestfold totalt. Det er spesielt. Og gledelig. Målet til Mettler kom etter 65 minutter – og vi registrerer at også målvakt Hugo Keto kan ta på seg «skylda» for at det ble tre poeng. Innbytter Fredrik Ihler kom alene med finnen helt mot slutten – men Hugo reddet helt fenomenalt med en kjapp benparade. – Det var en kollektiv triumf, men det er helt greit at også jeg kan komme med et skikkelig bidrag. For øvrig andre gang jeg holder nullen i 2024. Vår siste skanse var prikkfri.

I første omgang så overtok hjemmelaget i det siste kvarteret – og vi ble litt baktunge inn mot pause. Vi forsvarte oss imidlertid helt ypperlig – og alle de fire foran Hugo presterte fremragende. Etter pause da Molde presset på for å få hull på byllen – så åpnet det seg store rom. Og vi var dyktige til å utnytte dette. Etter målet til Loris – så fikk Martin Gjone annullert noe som vi trodde var 0-2. Men VAR kom inn og ga dommer Mohammad Usman Aslam en hjelpende hånd – selv om vi ønsket at Gjone skulle få sitt første Eliteseriemål – så var annulleringen korrekt. Det ble selvsagt litt kjør mot slutten – men hele laget løp sokkene av seg – og avverget alle hjemmelagets forsøk. – Det var en heltemodig innsats av hele gjengen. Seks av seks poeng mot Molde – og vi har heller ikke tapt for de suverene seriemestrene fra Bodø. Vi viste vel nå hva som bor i dette laget. Jeg er så stolt. Jakob Dunsby får det siste ordet oppe i Rosenes By. Dette var imponerende…