Helt nytt SF bortsett fra Sander

- Her snakker vi om ekstrem oppussing

 

Vi tar et tilbakeblikk og ser på tidligere kamper mot Rosenborg. Og det er enklere å forstå våre trenere - som selvsagt synes det er krevende å bygge helt nye lag foran hver eneste sesong. Noen kontinuitetsbærere hadde vært greit å ha i klubben. Det er ikke uvanlig hos de vi sammenligner oss med. SF har en «last man standing» - og det er Sander Risan Mørk. Da vi tar for oss lagoppstillingene fra året 2020 – så er det kun den gamle Flint-spilleren som figurerer i listene. Og fortsatt har ikke Sander fylt 24 – men må regnes som SFs superveteran. (På bildet over ser vi Sander på Lerkendal i årets første seriekamp – han kom innpå i det 79. minutt – foto NTB). – Jeg husker kampen på Lerkendal med kun 200 tilskuere på plass. Det er så lenge siden vi hadde Korona-pandemien. Det tilhører faktisk nesten en annen tid. Husker at du hørte ekkoet fra betongen på stadion – og kun et par hundre på et vanligvis godt besøkt Lerkendal – det merker du som spiller. Vi tapte kampen 2-1 – og jeg kom inn i det 66. minutt – uten at det påvirket resultatet. Det var uansett en merkelig opplevelse. Sander tar et kikk i bakspeilet – men det er merkelig nok bare fire år siden.

 

Og den siste seriekampen den sesongen var veldig spesiell. På grunn av den utsatte serieåpningen – så ble det spilt Eliteseriefotball helt fram til julegrana var pyntet og pakkene lå under treet. Den 22. Desember ble det spilt kamp her i Sandefjord foran 600 tilskuere. Helsemyndighetene hadde løsnet litt på grepet – og økt antall tilskuere. – Jeg spilte i kortermet – og det var beinkaldt. Skiftet trøye etter første omgang. Ingen av lagene klarte å score – og jeg sa takk for meg etter en drøy times spill. I startelleveren den gang var spillere som Jakob Storevik (Vålerenga), Brice Wembangomo (Bodø/Glimt) og Kristoffer Normann Hansen (Jagiellonia Bialystok) blant annet. Jeg husker at Marc Vales, Rufo og Deyver Vega også var med fra start. Jeg har fått mange, nye venner på disse få årene. Det er vanligvis dynamisk i en toppklubb, men vi her i SF har vel hatt ekstraordinært mange utskiftninger de siste årene. For tre år siden så kom Alexander Ruud Tveter hit – og spilte begge kampene mot Rosenborg det året. Også Vetle Walle Egeli fikk noen minutter mot RBK i kampen den 24. Oktober. Også vårkampen i 2021-sesongen (27.Mai) ble spilt foran kun 600 tilskuere. Vi tapte for øvrig begge matchene mot Rosenborg også dette året. Sander fikk bare åtte minutter som innbytter i mai-kampen den sesongen.

 

Det har som sagt vært mange ankomster – og like mange farvel i Sandefjord Fotball de fire siste sesongene – men Sander Risan Mørk består. Og han er selvsagt innstilt på å fikse opp litt i statistikken på søndag. Og gi Alfred Johansson og hans formsterke mannskap noe å tenke på.  – Det har gått litt opp og ned for laget – og for meg selv denne sesongen. Jeg har startet omtrent halvparten av de 22 som hittil er spilt, og har vært på banen i alle utenom en. Også mest gledelig for meg personlig – jeg har ikke kjent noe til den kompliserte skaden i foten jeg pådro meg på trening før 16.Mai-kampen mot nettopp Rosenborg for to år siden. (kalles lisfranc på fagspråket). Den er jeg forhåpentligvis kvitt for godt. Jeg har vært tilgjengelig hele sesongen. Og selvsagt vil jeg som alle andre – være med fra avspark hver eneste gang. Jeg er selvsagt klar mot trønderne – uansett start eller benk. Vår unge nestor har lengst fartstid – og gjør alltid manns innsats ute på banen. Ikke alltid den som stikker seg ut, men en lagspiller av rang. Og en skikkelig arbeidskar….

 

Annonse fra Eliteserien: