Hugo kan bli høstens viktigste SF-spiller

- En av mine aller beste kamper

 

Vår finske målvakt Hugo Keto ble helt avgjørende sist mot Molde – og sto en fantastisk kamp. – Jeg hadde jo en meget god redning allerede etter 10 minutter – og det kunne gått annerledes hvis vi måtte ha jaktet utligning. Nå kunne vi fortsette med vår opprinnelige spilleplan – og det ga den nødvendige roen. Så scoret Loris – og det var bare å stenge butikken. Og benparaden min helt mot slutten – da innbytter Frederik Dahl Ihler kom alene igjennom – den ga oss alle poengene. Jeg merket det allerede på spillermøtet at det var noe ekstra på gang. Både trenere, spillere og alle rundt laget var spesielt motiverte og tente – det viste seg å stemme. Og ble det gjort en feil – så kom nærmeste lagkamerat inn og ryddet opp. Det var en fryd å stå bakerst – og registrere at den kollektive innsatsen var ekstraordinær. Også er det en fornøyelse å spille bak en kar som Martin Gjone. Unggutten er en såkalt «no-nonense-defender» - gir alt i duellene og gjør ting enkelt. Han spilte en stor kamp, men det gjorde de andre bak der også. Både Fredrik Berglie, Vetle Walle Egeli og Filip Loftesnes-Bjune var strålende. Og jeg holdt nullen. For andre gang i år. 26-åringen fra Helsingfors blir en viktig mann i kampen for tilværelsen. Fem kamper igjen – den første allerede på søndag. Mot «Kåffa».

 

Oslo-laget skal spille en viktig semifinale i cupen allerede onsdagen etter oppgjøret på Jotun Arena – mot Fredrikstad og en cupfinale er selvsagt fristende. Og kan gi en uventet billett ut i Europa. – Det bryr ikke vi oss noe om. Vi må kun tenke prestasjon og tilsvarende innsats som mot Molde – selv om de kanskje også har noen tanker om en eventuell cupfinale. Selv før årets første borteseier sist lørdag – så har jeg hele tiden trodd på fornyet Eliteseriekontrakt. Og nå tror jeg selvsagt enda mer på at vi spiller i øverste divisjon også i 2025. Nå spiller jo Lillestrøm og Odd mot hverandre – og med hjemmeseier på oss – så kan vi kanskje få et lite pusterom. Det er kort vei også oppover på tabellen. Jeg skal gi alt i de siste kampene – for hva som skjer neste år – det er jeg ikke sikker på. Min kontrakt går ut etter denne sesongen – og jeg vet bare en ting – at jeg ikke skal tilbake til Finland med det første. Som spiller vel og merke. Jeg ser for meg mange aktive keeper-år – for som målvakt er 26 ungt. Hugo tar en avgjørelse i desember – men legger ikke skjul på at oppholdet her i Sandefjord har vært en suksess. Litt opp-og-ned er det alltid for en fotballspiller, men stort sett er jeg fornøyd med egen innsats.

 

For ambisjonene til Keto er det ingen ting i veien med. – Jeg har jo vært inne i landslagsvarmen, men nå er alle keeperne skadefrie og dermed er jeg nok fjerdevalget. Jeg vet imidlertid at den finske målvaktstreneren ser alle Sandefjords kamper – og jeg er en kandidat. Landslaget er selvsagt fristende og et hovedmål for meg. Nå da kaptein Filip Ottosson måtte sone for gule kort sist – så er vel jeg den som har mest spilletid. Det kan bli 60 strake Eliteseriekamper på finnen ved sesongslutt. Det er sterke papirer. Også lar også Hugo Oliver seg imponere av en annen unggutt på høyrebacken. Etter at Fredrik Carson Pedersen ble skadet og ute for sesongen – så kom en annen talentfull kar inn som erstatning etter sin skade. Og Filip Loftesnes-Bjune blir bare bedre og bedre – mot topplaget Molde spilte han med stor selvtillit og er virkelig en spiller å stole på. Imponerende. Avslutter Hugo – som har 38 aldersbestemte landskamper for Finland bak seg. Og bakgrunn fra både Arsenal og Brightons akademier. Nå er planen å etablere seg på Finlands A-landslag. Og selvsagt spille en viktig rolle for SF i kampen om å overleve.

 

 

Annonse fra Eliteserien: