Kaptein Ottosson var forbannet etter første omgang...

- i de første 30 var det bekmørkt...

(SF-Ham/Kam 1-2, Jotun Arena). Filip Ottosson var både sint og lei seg da lagene gikk til pause. Riktignok sto det 1-1 etter en sen utligning fra skipperen sjøl – men spillet var ikke all verden. Hans eminente høyrebein fyrte av et presist langskudd som føyk inn bak Marcus Sandberg. Det er som kjent alltid ledig i krysset. Da var det gått 41 minutter – og hjemmelaget hadde momentum i matchen. ( På bildet over ser vi kaptein Ottosson i sentrum etter sin flotte scoring – da så det lyst ut – foto NTB). Men det skulle ta lang tid før vi tok oss inn i kampen. Gjestene fra Hamar tok tidlig initiativet – og ledermålet kom allerede etter ni minutter. Og det er av sine egne man skal ha det av. Den gamle SF-spilleren Vidar Ari Jonsson fikk stå mutters alene inne i vårt straffefelt – og sedte «Kamma» i føringen med et behersket skudd fra 12-13 meter. Islendingen var her i klubben fra 2019 til og med 21-sesongen – og rakk 80 obligatoriske kamper for SF. – Vi hadde en sterk innledning – og ærlig talt så burde vi ha scoret både ett og to mål til i denne perioden. Ham/Kam-trener Jakob Michelsen var misfornøyd med uttellingen etter første omgang.

De 3241 tilskuerne på Jotun Arena – minus omtrent 100 supportere fra Hamar – fattet håp etter at «Otto» utlignet. – Det var en herlig pasning fra Simon Amin – og da jeg ikke så noen medspillere i nærheten – så måtte jeg gjøre jobben sjøl. Vår svenske midtbane-dirigent ga oss håp om en sterk andre halvdel. Og vi innledet meget entusiastisk. Men først måtte Hugo Keto avverge borteledelse med en fenomenal «håndballredning» da Moses Mawa var alene igjennom. Også kom de blå på offensiven. Vi noterte at Eman Markovic ble lagt ned i feltet – men det mente ikke dommer Sivert Amland. Og vinket det hele i gang igjen. Vi registrerte også et volley-forsøk fra Simon Amin – og en suser fra Markovic like over. Vi nærmet oss noe. Men så snudde alt. Etter en snau time så var Christopher Cheng involvert i en løpeduell inne i vårt felt – og Ham/Kam-spilleren gikk over ende. Dommer Amland pekte på 11-meteren – uten å blunke. Det ble en voldsom pipekonsert på stadion – men straffe ble det. Og Henrik Udahl feilet ikke. 1-2.

Vi liker ikke å skrive om kamplederen, men her kom den nevnte Amland i fokus. For etter 67 minutter så var rollene snudd på hodet. Cheng med ballen – rundet keeper Sandberg – og gikk i bakken så det sang. Dommeren løp rett inn i feltet  – og pekte på straffemerket. Men så fikk han en beskjed på øret fra VAR-rommet – ut til skjermen for å sjekke – og tilbake igjen. Utspill fra målvakt Sandberg ble dommen. Og vi har aldri hørt på makan til leven fra publikum på Jotun Arena. Noen gang. Og etter dette så ble det blåst i hytt og gevær. Slik oppfattet publikum det i hvert fall. Dessverre må vi melde at dommer Sivert Øksnes Amland spilte en sentral rolle utpå kunstgresset. Mange SF-supportere husker jo også Amland fra bortekampen tidligere i år mot Rosenborg. Også den gang i søkelyset etter noen merkelige avgjørelser. Og du behøver ikke å være rakettforsker for å skjønne at stemingen i SF.garderoben var mildt sagt amper. Vi velger å se kampen i reprise – og styrer unna kommentarene i etterkant. Alle skjønner at det meste av irritasjonen gikk i en bestemt retning…