Mål i mot på de verst mulige tidspunkt

- Nå blir det en mental test...

(Kristiansund-SF 2-1, Nordmøre Stadion). Trener Hans Erik Ødegaard er naturlig nok frustrert og skuffet over tapet mot KFK i regnværet oppe på Nordmøre – og er oppgitt over alle de spolerte sjansene. Også fikk Stian Kristiansen sitt andre røde kort for sesongen – og det gjorde jo ikke saken bedre. (På bildet over ser vi Hans Erik umiddelbart etter kampslutt mot KBK – skuffet og oppgitt over de mange spolerte sjansene – foto NTB). – Vi produserer så mange mål-sjanser – at det er helt utrolig at vi ikke scorer flere ganger. Både mot Rosenborg sist – og nå mot Kristiansund – så har vi en rekke muligheter til å avgjøre. Og dette handler ikke om marginer imot – det handler om mangel på dyktighet i avgjørende situasjoner. Så enkelt er det. Også gir vi bort billige baklengs i tillegg – da blir det null poeng. Nå må vi slutte å prate om at vi fortjener så mye mer – og får for lite betalt. Nå må det handles. Dette handler om ferdigheter – og ikke tilfeldigheter. Hans Erik setter ord på SFs hovedproblem.

Første omgang ble en underholdende affære – begge lag skapte muligheter – men etter hvert så overtok bortelaget. Og Sandefjord kontrollerte virkelig dette oppgjøret. Vi noterte så blekket sprutet – og etter en annullert KBK-goal i det 8. minutt – så ble det mye Sandefjord. Stefan Ingi Sigurdarson hamret blant annet ballen i stolpen etter 14 minutter – og noen minutter etterpå så er det underlig at verken Stefan eller Eman Markovic makter å få ballen bak Michael Lansing. Vi skrev etter halvspilt omgang at SF burde vært foran med tre-fire mål – en aning subjektivt – men vi spilte virkelig god og kreativ angrepsfotball i lange perioder. Men ofte så skjer det som skjer i slike matcher. Like før Rohit Saggi skal sende spillerne inn til pause – så scorer hjemmelaget. En kanon fra langt hold – og lånespiller Alioune «Badou» Ndour er mannen bak «hestesparket. En real kalddusj like før hvilen.

Og noen minutter etter at spillet igjen er satt i gang – så er han der igjen. Denne gangen er jobben lettere – et innlegg fra Mikkel Rakneberg på bakerste – og der står «Badou» helt alene. 2-0. Og det så bekmørkt ut for bortelaget. Men så var han der igjen. Stefan Ingi Sigurdarson forlenget en genial pasning fra Loris Mettler kontant inn bak Lanzing – og det var match igjen. Islendingens fjerde for sesongen. Og midt i vår fight for

utligning – så var Stian uheldig og fikk det røde etter 73 minutter. Da var det langt hjem – og hjemmelaget var faktisk nærmest mot slutten. Et frispark fra Oskar Sivertsen smalt i tverrliggeren. Også er vi helt enige med Hans Eriks konklusjon etter 1-2 nederlaget. – Dette handler ikke om tilfeldigheter og stang-ut eller stang-inn. Det handler om dyktighet. Men som jeg sa før kampen – vi har fortsatt muligheten til å berge plassen. Det er fem kamper igjen – og 15 poeng å kjempe om. Nå blir det en liten pause fram til bortekampen mot Molde den 19. Oktober.