Marcus melder seg til tjeneste

- Like bra som før skaden...

Marcus Melchior fikk en tung start på sin nye karriere i Eliteserien. Han kom som sagt over fra Skeid før sesongstart – og ble ganske så kjapt varm i SF-trøya. Han spilte en sentral rolle allerede den 3. Februar da vi spilte treningskamp mot Moss. Så var uhellet ute på trening – og ankelen fikk seg en lei smell. (På bildet over ser vi Marcus i kamp mot Tromsøs Anders Jenssen den 3. Juli - foto NTB). – Jeg merket selvsagt at noe var galt, men ønsket å vise meg fram for nye trenere og nye lagkamerater. Det ble verre – og jeg måtte kaste inn håndkleet. Fem avrevne leddbånd og et lite brudd ble «dommen». Det ble operasjon den 13. februar – og jeg reiste med laget til Spania på treningsleir en uke senere. Og det ble en litt annerledes sommer. Innimellom noen korte avstikkere til Oslo – men det ble mest Sandefjord og primært trening med U21-laget. Jeg kom meg raskt inn i «arbeidsuniformen» igjen og ble gradvis faset inn i kamptroppen igjen – delvis gjennom spill med SF2 i 3. Divisjon – og endelig noen få minutter mot Ham/Kam den 27. Juni. Marcus er av den utålmodige typen – og synes som alle andre spillere – at fotball er best i kortbukse og med skruknotter. Og ikke fra tribunen eller innbytterbenken.

 

Marcus fikk med andre ord sin Eliteseriedebut ganske nøyaktig fire og en halv måned etter sin operasjon. Langt kjappere enn prognosen. I kampen etter mot Tromsø ble det en drøy halvtime som innbytter – og deretter litt over 20 minutter borte mot Strømsgodset. Da vi presterte årsbeste og slo serieleder Bodø/Glimt den 13. Juli så kom 23-åringen innpå i de siste 10 minuttene. – Jeg er klar over at det ofte er klokt å fase spillerne litt forsiktig inn i laget igjen etter en alvorlig skade. Sånn sett så er det logisk at jeg ikke starter og spiller fulle kamper. Jeg kriger om en fast plass på midtbanen – og her er det knallhard konkurranse. Også er det jo vanskelig å skifte oppstilling etter en så strålende match mot Norges beste lag sist. Likevel lever jeg i håpet – ellers så hadde det jo vært helt håpløst. Alle spillere vil være på banen. Jeg er definitivt ikke noe unntak. Unge Melchior er klar for en ny økt ute på Jotun Arena. Snart så kommer Haugesund på besøk.

 

Marcus er som sagt blodseriøs – og har lagt inn mange egenøkter for å komme kjapt tilbake igjen. – Jeg blir ikke skremt av nivået i Eliteserien. Det virker å passe meg helt utmerket. Nå må vi for all del ta tre poeng mot rogalendingene – og klatre opp i ryggen på de som har 17 poeng. Pr. nå er det seks lag som ligger der. Og alle forstår jo at det er slitsomt å ligge i bunnen av tabellen. Om ikke det knekker oss mentalt – er det likevel ikke så behagelig å bekle 16. plassen. Alle andre posisjoner er bedre for psyken. Selv om laget alltid kommer i første rekke – og det mener jeg alvorlig – så vil jeg likevel komme meg inn i startelleveren igjen. Og heldigvis er vi bare halvveis i 2024-sesongen. Sånn sett var det bra timing på skaden. Det er fortsatt langt hjem. Avslutter Marcus Melchior. Selv om ankelen fikk seg en karamell – så er glimtet, fleipen og det gode humøret intakt. Alltid….

 

Annonse fra Eliteserien: