Martin med gjennombrudd i SF-trøya

- Jeg har blitt en helt annen spiller i år...

 

Martin Gjone (19) ble sist helg kåret til hjemmelagets bestemann av en lokal jury. I kampen mot Rosenborg spilte han en meget solid match i spann med midtstopper-makker Stian Kristiansen. Og dette var Kvelde-guttens femte kamp fra start av – og hans åttende totalt. (På bildet over ser vi keeper Hugo Keto snapper ballen foran Sverre Nypan sist mot RBK – Martin kontrollerer at alt går sikkert for seg – foto NTB). – Jeg har blitt sterkere, raskere og en bedre fotballspiller. Ettersom jeg har får mer og mer spilletid – så blir jeg også stadig bedre med ballen i beina. Har liksom funnet roen. Og med ytterligere økt selvtillit – så vil jeg helt sikkert benytte meg mer av pasningsfoten. Jeg har et brukbart høyrebein. Nå er jeg spent på om det blir minutter i lørdagens borteoppgjør mot Kristiansund. Fredrik Berglie har jo deltatt for fullt på de to siste fellestreningene – og han har jo vært meget stødig denne sesongen. Han har slitt litt den siste tiden, men blir han spilleklar så blir jeg trolig plassert på benken. Og det gir jo mening, men jeg er i beredskap. Og håper at innsatsen min på hver trening er en søknad om startplass. Martin gjør seg klar for avreise til Nordmøre.

 

Det har svingt skikkelig for Martin denne sesongen. Det er en brutal bransje. – Spilte hele kampen mot RBK – og fikk bestemannsprisen. I kampen før mot Tromsø borte kom jeg inn for en skadet Berglie – og spilte hele andre omgang. Før der igjen mot Brann hjemme (2-2) – så var jeg ikke en gang på innbytterbenken. Jeg satt i sivil på tilskuerplass. Og i de to kampene før Brann – mot Ham/Kam borte og Kristiansund hjemme – så var jeg ikke med i troppen. Det svinger skikkelig. Og det kan være temmelig hardt plutselig å havne ute i kulda. Jeg er flink til å bare se framover – ikke sutre – og gi full gass på treningene. Det er min resept. Og det eneste som funker. Og det er tydelig at det har vært godt nok til å overbevise Hans Erik (Ødegaard) og Andreas (Tegstrøm). For nå er jeg for alvor med i kampen om spilletid og startplass. Sånn føles det i hvert fall. Martin har allerede fått mer ut av sesongen – enn han drømte om før oppstart.

 

Og vi her i klubben er jo på mange måter heldige – som har en unik bukett med unge talenter. – Vi er jo en gjeng som har fulgt hverandre i mange år her i klubbens akademi. Sebastian Holm Mathisen (nå på lån i FK Eik), Vetle Walle Egeli, Filip Loftesnes-Bjune og meg selv. Og jeg skal love deg at det svinger. Toppfotballen er nådeløs. Se på min gode kompis Vetle – som denne sesongen har hatt det litt tungt. Heldigvis støtter vi hverandre – og en ting er bombesikkert – Vetle kommer sterkere tilbake. Og det var vel heller ikke akkurat planen at «Seb» skulle ta siste del av dette året i Tønsberg. Plutselig kan rollene være byttet om. Martin er en god fotballspiller – og en vel så god kamerat. – Nå skal jeg opp å bidra til årets første borteseier.

Annonse fra Eliteserien: