SF2 vartet opp med årsbeste...

men sen baklengs ødela festen

(SF2-Vidar 2-3, 3. Divisjon avdeling 2, Jotun Arena).  Førsteomgangen ble sesongens høydepunkt til nå. Hjemmelaget stilte med forsterkninger fra A-troppen – og det nykomponerte laget til trener Samir Saric vartet virkelig opp med herlige kombinasjoner og noen perler av noen scoringer. Og vi skal huske på at våre motstandere fra Stavanger – etter vår mening – er avdelingens klart beste fotballag. Hurtige og fysisk sterke. Hele gjengen. Begge lag gikk ut i hundre – og det svingte skikkelig fra boks til boks. Vi noterte store målsjanser til begge lag – og bare to gode målvakter sørget for at det sto målløst helt fram til en snau halvtime var spilt. Da slurvet Vidars siste skanse – Markus Bøe Sola med et utspill. Vår hurtige kant Beltran Mvuka oppfattet dette lynraskt – og sendte ballen i en nydelig bue over Vidar-keeperen. (På bildet over ser vi Beltran i en tidligere kamp mot Tromsøs Jesper Robertsen den 3. Juli – vi tapte 1-2 hjemme – foto NTB).  – Den var vel ikke så verst. Var det fra over 40 meter. Jeg er fornøyd med den – bare så synd det ikke ble poeng til slutt. Vår første målscorer «Belly» spilte en strålende kamp – og plaget gjestenes forsvar i samfulle 97 minutter.

Og det skulle bli nok en perle. Etter 39 minutters spill så snudde Martin Gjone på en femøring inne i Vidars straffefelt – og klistret ballen i krysset. 2-0. Og det så meget lyst ut. Men bare i fire minutter. For like før pause så fikk Simen Haghom lurt ballen mellom beina på vår keeper Alf Lukas Grønneberg. Sistnevnte hadde for øvrig noen kvalifiserte redninger ved flere anledninger. En god match fra Alf Lukas. Etter hvilen så falt kvaliteten ganske så mye – i hvert fall fra vår side. Fra årsbeste til det mer vanlige. Og dette benyttet gjestene seg av. 2-2 kom etter 58 minutters spill. En kjapp vending fra Mats Gramstad inne i vårt straffefelt – og utligningen var et faktum. Og det skulle bli verre. 2-3 kom med bare seks minutter igjen av ordinær tid. Etter et hjørnespark så fikk Simen Aanonsen rullet ballen inn. – Vi må sette våre sjanser. Flere av våre gutter burde ha avgjort det. Her ligger forskjellen. Både Storm Bugge Pettersen, Sebastian Holm Mathisen og Beltran Mvuka burde fått nettkjenning. Men med en slik innsats framover – så er jeg ikke redd for plassen vår i ligaen. Og bunnlagene tapte. Heldigvis. Samir Saric skrøt av vår motstander – og vi er helt enige om at Vidar framstår som avdelingene skarpeste lag.

Selv om det ble et knepent tap – så var dette stor framgang fra tilsvarende kamp i Stavanger. Den 29. April tapte vi nemlig 5-2 der nede – og det var stor avstand mellom lagene. Den gang. Nå var det tett og jevnt – og i perioder i første omgang så var vi faktisk et strå hvassere enn motstanderen. Nykommere som Elias Jemal og Aleksander van der Spa spilte fra start av – og begge viste fram sine kvaliteter. De kommer når relasjonene og vår måte å spille på sitter hundre prosent. Markus Melchior var god og aggressiv på midten – og Aleksander Damnjanovic Nilsson ligner mer og mer på seg sjøl. En blødende og mørbanket «Belly» Mvuka er sliten etter mye juling ute på sin kant – og summerer opp det hele. – Jeg venter selvsagt på sjansen på vårt bestelag. Håper det blir mer spilletid framover. Dette var vel en bra søknad. Beltran var en pest og en plage for gjestens forsvar – og hadde blant annet et fremragende skudd fra distanse – som traff stolperota. Selv om det ble et knepent tap – så var dette et kraftig steg opp for SF2. En fin lørdag oppe på Jotun Arena tross alt……