Stefan Ingi Sigurdarson blir SF-spiller ut 2027

Spissen kommer fra belgisk fotball

Islendingen kommer fra den belgiske 2. divisjonsklubben Patro Eisden. Klubben ligger i den belgiske provinsen Limburg – og vår nye angrepsspiller drar derfra etter å ha scoret åtte mål sist sesong. (På bildet over ser vi Stefan og Espen Bugge Pettersen bekrefte at avtalen er i boks - foto Jørn Werner Granerød Horntvedt)– Jeg rakk vel 23 kamper i Challenger Pro League – før mitt neste stoppested ble Sandefjord. Har jo hatt en god dialog med SF-trener Hans Erik Ødegaard – og jeg ble overbevist om at fotballfilosofien her i klubben passer meg optimalt. Høyt press og mye ballinnehav høres helt strålende ut. Det ble litt vel mye lange og høye baller i Belgia. Likevel så hadde jeg et helt greit opphold der nede. En god erfaring. Nå håper jeg selvsagt å gjøre en forskjell her i SF. Jeg har jo registrert at vi ligger sist på tabellen – og jeg vil jo gjerne hjelpe laget til å komme vekk fra 16. plassen. Vi har besøk av den høyreiste islendingen (191 cm) oppe på Jotun Arena – og førsteinntrykket han har av byen er mer enn godkjent. – Både stadion og omgivelsene her ser jo strålende ut. Dette blir bra. Stefan gleder seg til å komme i gang så fort som mulig….

 

Nå blir det en prat med vår tidligere spiller – Vidar Ari Jonsson – som var her fra 2019 og spilte i blått i tre sesonger. – Jeg må få noen tips fra en som har fartstid herfra.  Jeg kjenner ikke Vidar Ari så godt, men han bør vel kunne gi meg nødvendig informasjon om alt jeg bør vite. Også er jeg klar over at dere har en fysisk trener fra Island. Arnor Snær Gudmundsson vet jeg om – han er jo også tilknyttet det islandske A-landslaget. Før jeg gikk til Patro Eisden – så spilte jeg i Breidablikk i hjemlig serie. Jeg dro imidlertid til USA og Boston etter 2019-sesongen.  Jeg var der i tre og et halvt år – og fikk meg en bachelor i «finance». Da jeg dro «over dammen» – så hadde jeg spilt 14 U17-landskamper for Island. Jeg fikk beskjed at det var uforenlig med studier der og landskamper for Island. Da det ble spilt turneringer i Europa – så var jeg alltid i USA. Dermed så ble det med tre mål og de 14 kampene på U17-laget. Stefan står også bokført med 28 kamper for Breidablikk – og 18 scoringer. Det var nok til å sende han til Belgia.

 

Nå er han SF-spiller ut 2027-sesongen – men det var flere interessenter på banen. Både Halmstad og Strømsgodset var ivrige på å få den sterke midtspissen fra Reykjavik over i sine rekker. – Jeg ble som sagt overbevist om at dette var et riktig valg for meg. Og jeg har jo hørt at flere eksperter har rost Sandefjord og måten de spiller fotball på. Også har jeg selvsagt registrert at med et par seire – så tar vi mange plasser på tabellen. Det skiller ikke mange poeng fra bunn til midt-sjiktet. Som sagt så håper jeg å bidra til vår vei ut av faresonen. Stefan Ingi Sigurdarson gjør et sympatis inntrykk – og har nylig gjennomført et møte med lege Frode Grøndahl og vår rutinerte fysioterapeut og osteopat Espen Strøm-Normann. Etter grønt lys fra SFs medisinske apparat – så er det signering og «handshake» med daglig leder Espen Bugge Pettersen. Da gjenstår bare det viktigste…

 

Annonse fra Eliteserien: