Stian skal møte gamle lagkamerater...

- Vi kan slå Bodø/Glimt....

Stian Kristiansen kom til Sandefjord Fotball fra nettopp Glimt. Riktignok et kort opphold, og som vi husker ble han hentet hit til byen fra serielederens treningsleir i Marbella sist vinter. Direkte hit til Jotun Arena – han hadde ennå ikke rukket å bli Syden-brun. (På bildet over ser vi Stian i kamp mot Glimts danske spiss Kasper Høgh i møtet på Aspmyra - foto NTB). – Jeg var der kun i en dag – og visste jo at veien til Eliteseriespill var langt kortere i SF. Og sånn ble det. – Jeg kom fra Junkeren – en bydelsklubb i Bodø – og inn til Kjetil Knutsen og hans meget solide mannskap. En stor overgang. Og jeg ville jo bevise at nivået mitt var godt nok. Fra første treningsdag. Derfor spilte jeg med en vond ankel – som senere viste seg å være et brudd. Det sier seg sjøl at jeg ikke fikk ut mitt potensial. Og da Jostein Gundersen kom over fra Tromsø – så ble veien fram enda lenger. Derfor kom overgangen hit beleilig – og min avtale med SF gjelder jo ut hele 2026-sesongen. Men la det være sagt med en gang – jeg føler ingen bitterhet eller spesiell revansjelyst – selv om det handler om trener Knutsen og Bodø/Glimt. Stian Kristiansen er på alle måter en reflektert og fornuftig kar fra Helgelandskysten. Med begge beina plantet på vårt nye kunstgress….

 

Stian måtte stå over hjemmekampen mot Ham/Kam – etter at han pådro seg rødt kort mot KFUM den 2. Juni. – Det er verre å være tilskuer enn spiller. Jeg hadde selvsagt ønsket å bidra – for det var ikke vår aller beste prestasjon. Jeg var imidlertid klar igjen mot Tromsø – og det var nok alt i alt min dårligste innsats i SF-drakta. Fikk det overhodet ikke til å stemme – og det ble nok et blytungt hjemmetap. Mot Godset sist – så hevet vi oss alle mann. Også jeg. Vi hadde faktisk sjanser nok til en tre-poenger i Drammen sist søndag. Mye var bra – men treningene denne uka har blitt brukt til forbedringer på det som bør og skal rettes opp. Vi spilte 1-1 borte mot Glimt på Aspmyra – og vi kan absolutt få med oss noe igjen. Husk at dette er Norges desidert beste lag etter min oppfatning – og framgangen, resultatene og deres suverene posisjon har de skapt helt på egen hånd. Det står respekt av den jobben Knutsen og hele klubben har gjort. Stian er en raus kar – og er oppriktig når han lar seg imponere av sin gamle arbeidsgiver.

 

Nå er imidlertid gul drakt byttet ut med blå – og tabellen lyver ikke. – Alle fotballspillere ser selvsagt på den – og for vårt vedkommende så ønsker vi oss alle bort fra bunnplassen. Og vi sliter med å forstå at våre beste kamper spilles mot de beste lagene. Vi har desto større problemer med de som ligger med en lav femmer bak. Det må vi rette på når den andre halvdelen av sesongen starter. Likevel var prestasjonen mot Strømsgodset såpass – at hever vi oss et par hakk – så er vi absolutt i posisjon til å få med oss et resultat mot Glimt. Jeg har fortsatt mange gode venner og gamle lagkamerater fra mitt korte opphold der – og jeg vet at dette er et vanvittig godt mannskap på sine gode dager. Kvalitet over hele fjøla. Men vi har bevist tidligere (29.Mai) at vi minst kan spille jevnt med dem. 25-åringen med fortid i Brønnøysund, Mosjøen, Junkeren og Bodø/Glimt har nå lagt Nord-Norge bak seg. Og han har etablert seg som en solid midtstopper i Eliteserien. Det kan du se på lørdag klokken 17.00…..

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: