Stigende motstand blant landets supportere...

SF med dialogmøte om VAR...

 

Før sesongen 2024 så ble det fattet et flertall på klubbens årsmøte om videreutvikling av VAR. Av i alt 32 toppklubber tilsluttet Norsk Toppfotball – så var antallet 10 for å avskaffe VAR – mens de 22 andre medlemsklubbene var positive. Blant annet Sandefjord Fotball. VAR (Video Assistent Refree) ble innført i norsk Eliteserie før sesongen 2023. Det ble først fattet et styrevedtak i NFF i november 2021 om dette – og ordningen ble en realitet ved seriestart 23. Det ble sagt at hensikten med systemet var å være et støttesystem for å unngå feilaktige dommeravgjørelser. Nå i det siste har motstanden mot VAR vært stigende – og supporter-organisasjonene rundt om i landet har gjennomført ulike aksjoner på kamparenaene mot VAR. Våre supportere har hatt et soleklart standpunkt mot VAR – men vært disiplinerte og ikke kastet tennisballer eller andre gjenstander inn på gressmatta. Tennisballene har som kjent vært signatur-symbolet fra supporterne for å informere om at de vil kvitte seg med VAR.

 

På bakgrunn av motstanden og det økende søkelyset rettet mot VAR – så ønsket vi her i SF å invitere til et dialogmøte med våre supportere. Alle kategorier var velkomne selvsagt. Daglig leder Espen Bugge Pettersen holdt i spakene fra scenen – og innledet med status fra klubbens side – og refererte til et nylig avholdt styremøte. (På bildet over ser vi Espen Bugge Pettersen i samtale med de som var til stede på dialogmøte om VAR på Jotun Arena – foto Jørn Werner Granerød Horntvedt). – Styret og ledelse i SF er også misfornøyd med håndteringen av VAR så langt i sesongen – og synes ikke det har fungert godt nok i 2024. Deretter slapp Espen til flere av de om lag 40 personer som hadde tatt turen opp i klubbens lokaler – og det var liten tvil – majoriteten ville skrote VAR umiddelbart. Konklusjonen blant fansen er ganske så samstemt - dagens håndtering av VAR provoserer flere og flere. Likevel hadde de frammøtte forståelse for at en eventuell avvikling av systemet ikke nødvendigvis vil «skje over natta». Det er forbundstinget som til syvende og sist har det avgjørende ordet…

 

Vi legger ved ordlyden til hva som ble vedtatt på siste styremøte – vi foreslår at vedtaket endres til følgende: Sandefjord Fotball skal arbeide aktivt for at VAR – dersom det videreføres – skal vesentlig forbedres i forhold til dagens praksis.

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: