Tegstrøm med en tung kveld på benken

- Et langt steg tilbake...

(Tromsø-SF 3-0, Romsaa Arena). Andreas Tegstrøm hadde en kald og skuffende kveld som enslig hovedtrener nede i teknisk sone denne søndagskvelden. På bakerste benk satt nemlig kollega Hans Erik Ødegaard og kunne konstatere at første omgangen ødela alt for SF denne gangen. Etter åtte kamper uten tap – så kom laget til «Nordens Paris» med masser av selvtillit. Etter de første 45 minuttene – så var dessverre alt avgjort. Til hjemmelagets fordel. (På bildet over ser vi Andreas Tegstrøm foran Sandefjord-benken – det ble en ganske så trist opplevelse – foto NTB). – Vi spilte en skuffende første halvdel – og tapte alt av dueller. Vi gir dem sjanser – og må bruke alle våre krefter defensivt. Med en slik prestasjon blir det ikke poeng i Eliteserien. «Tegan» er ingen glad mann da han summerer opp etter kampslutt.

For etter en helt grei start – hvor vi noterte svært få målsjanser for hjemmelaget – så skulle det midtveis i omgangen begynne å lugge for de blåkledde. Den første smellen kom da Lasse Nordås fikk en pasning rett i beina. Dessverre fra en våre. Han lobbet elegant ballen over Hugo Keto. 1-0. Så begynte vertene å produsere muligheter på løpende bånd. 2-0 kom etter en fiks kombinasjon med Vegard Erlien som avslutter. Regi Lasse Nordås. Og da 19 år gamle Mamadou Thierno Barry fra Senegal fikk et presist slått hjørnespark rett på pannebrasken – så var det stort sett over i et bikkjekaldt Tromsø. 3-0. Dette skjedde like før dommer Daniel Higraff blåste til pause. – Hjemmelaget kunne faktisk ledet med flere mål. Dette var ikke bra. Dette sa Andreas Tegstrøm da han kom ut til andre omgang.

Og selv om det ikke ble scoringer for noen av lagene etter hvilen – så var det vel aldri noen tvil om at Tromsø kontrollerte det hele. Vi ante et håp da debutant Aleksander van der Spa gikk i bakken etter en duell med Barry – men etter en VAR-sjekk – så viftet dommer Higraff det bort. Han pekte første på straffemerket. Fredrik Berglie måtte forlate banen etter de første 45 med en kranglete lyske, men håper selvsagt på å være klar igjen til søndagens kamp hjemme mot Rosenborg. – Vi spiller bort det hele etter en elendig første omgang. Roter voldsomt og er ikke på vanlig nivå. Vi er langt under pari. Dette var ikke bra. Berglie har selvsagt helt rett – men det kommer en ny mulighet allerede om en uke. Da er også Stian Kristiansen og Loris Mettler tilgjengelige.